kombi sunce nam je zajednicko.jpg

Udruženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ dobilo je novo kombi vozilo, koje je kupljeno od sredstava prikupljenih u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, čiji je pokrovitelj predsjednica RS Željka Cvijanović.

„Ovo je donacija predsjednice RS Željke Cvijanović i brojnih građana, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji. Nabavkom ovog vozila, riješili smo problem prevoza i puno će značiti svim našim članovima, rekao je član trebinjskog udruženja Mijat Šarović.

Šarović je napomenuo da su u jednoj o prethodnih akcija obezbijeđena sredstva za izgradnju novog dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, dok je Grad Trebinje obezbijedio lokaciju, prateće dozvole u vrijednosti oko milion maraka.

„U narednih mjesec dana očekujemo završetak radova na dnevnom centru, koji će biti jedan od najsavremenijih na ovim prostorima“, rekao je Šarović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je, prilikom posjete udruženju, da će polovinom septembra dnevni centar dobiti novi savremeni objekat i napomenuo da je Grad Trebinje obezbijedio dodatna sredstva, kako bi se objekat završio.

„Grad će učestvovati i u nabavci opreme i mi ćemo nastojati da, koliko je u našoj mogućnosti omogućimo bolje uslove za rad udruženja i njihovih korisnika“, rekao je Ćurić.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uručila juče je 13 vozila, koja su nabavljena sredstvima iz humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”