Susreti mladih.jpeg

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras u Trebinju manifestaciju "Susreti mladih" koja je okupila oko 200 mladih iz Srpske i regiona.

Davidovićeva je prije otvaranja manifestacije u amfiteatru Hercegovačke Gračanice rekla novinarima da se ovi "Susreti mladih" organizuju u saradnji sa Omladinskim savjetom Republike Srpske.

Ona je dodala da je resorno ministarstvo uz dva javna univerziteta pripremilo prezentacije informativno-edukativnog karaktera.

"Prezentovaćemo Nacrt omladinske politike kao ključnog i jedinog dokumenta koji se bavi perspektivom mladih u budućnosti", rekla je Davidovićeva.

Ona je podsjetila na brojne projekte koje ovo ministarstvo realizuje s ciljem poboljšanja položaja mladih, ističući da su neki od njih subvencije za stambene kredite za mlade bračne parove.

"To njima predstavlja olakšicu kada je riječ o vraćanju rate kredita, znaju da Republika stoji iza njih", rekla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da će mladi, a posebno oni koji su prvi put u Trebinju, imati priliku da vide sve što krasi ovaj grad.

"Grad podržava godinama ovu manifestaciju. Smatramo da mladi treba da primijene sve što znaju, ali i da poslušaju starije sa mnogo više iskustva. Upravo će na ovoj manifestaciji biti mnogo novih ideja koje ćemo mi u Trebinju i u Republici Srpskoj primijeniti", rekao je Ćurić.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Mladen Pljevčević rekao je novinarima da će učesnici u narednih pet dana imati priliku da posjete turističke potencijale Trebinja i da uživaju u prirodnim ljepotama, da prisustvuju edukativnim radionicama, te učestvuju u kulturnom i zabavnom programu.

Među učesnicima ovogodišnjih "Susreta mladih" je i Dragana Delić iz Rogatice koja je novinarima rekla da očekuje nova poznanstva i nova znanja.

"Trebinje je najljepši grad u Republici Srpskoj i nema sumnje da ćemo uživati u vašem gradu, kao i prethodnih godina", navela je Delićeva.