Trebinje-dzez-festival-1.jpg

Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta Predsjednika Republike Srpske i Grada Trebinja od 24. do 28. avgusta u našem gradu po prvi put organizuje festival pod nazivom „Trebinje džez festival“.

Prema riječima Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinje i direktora Trebinje džez festivala, planovi za ovaj muzički događaj su ambiciozni.

„Cilj nam je da u narednom periodu napravimo jedan autentičan festival koji bi privukao veliki broj ljubitelja dobre muzike, potrudićemo se da festival obogatimo pratećim programima za sve uzraste. Postavljanjem festivala džeza koji će u Trebinju ugostiti muzičare iz regiona daćemo novi zamajac razvoju savremenog džeza u Republici Srpskoj, a turistima u Trebinju ćemo pružiti neophodan novi sadržaj. Organizovanjem ovakvog festivala želimo da pospješimo interesivanje za džez muziku i da publici ponudimo ono što džez jeste – muzika koju odlikuju izvrsnost i sloboda. Cilj nam je da posljednja dekada avgusta mjeseca u narednim godinama bude rezervisana za džez“, rekao je Vuković.

Glavni program Festivala održaće se na pet lokacija, a najkvalitetniji džezeri nastupiće na binama koje su besplatne za publiku.