Cvijanovic viskovic.jpg

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i da se u što skorije vrijeme krene u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča - Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona KM.

Višković je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona KM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva.

"Tražio od direktora preduzeća `Putevi Republike Srpske` da prihvati ponudu i Vlada Srpske će za narednu godinu izdvojiti dodatnih šest miliona KM da ne bi morali da idemo u novu tendersku proceduru i time gubimo dragocjeno vrijeme za realizaciju važnog projekta za Hercegovinu i Republiku Srpsku", rekao je Višković novinarima u Trebinju nakon sastanka sa predsjednikom Poslovnog sistema "Svislajon Takovo" Rodoljubom Draškovićem.

On je napomenuo da Srbija preko Kotromana gradi auto-put prema Višegradu i Sarajevu, što je u blizini ovog putnog pravca, čime Hercegovina dobija bolju putnu komunikaciju i sa tim djelom Republike Srpske.

Premijer Srpske je istakao da je za razvoj Hercegovine od izuzetnog značaja saobraćajna infrastruktura i da je u toku procedura pribavljanja ekološke dozvole kada je riječ o izgradnji aerodroma u Trebinju.

"Po zakonu smo obavezni da pribavimo mišljenja susjednih zemalja, Crne Gore i Hrvastke, ta procedura je u toku. Čekamo da vidimo da li će biti nekih posebnih primjedbi. Ako ne, onda idemo ka građevinskoj dozvoli i početku radova", naglasio je Višković.

On je naveo da je Draškovića, jednog od najuspješnijih privrednika u ovom dijelu Srpske, upoznao da su ovogodišnji ekonomski pokazatelji Srpske bolji nego u prethodnom periodu.

"Neko ko ulaže, investira i zapošljava ljude mora biti partner institucija Republike Srpske i njegov stav morate čuti, morate da razgovarate da bi došli do rješenja i da vidite šta se iz tog razgovora može realizovati", zaključio je Višković.