Kosovo .webp

Američke trupe u okviru NATO raspoređene su duž glavnih puteva na sjeveru Kosova nakon neuspjeha pregovora u Briselu, javlja američka agencija Asošiejted pres.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel rekao je u četvrtak poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu da "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče".

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocijenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković kazao je da će se predsjednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedjelju u 13.30 iz Palate Srbija.

"Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja", kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.