gradska uprava grada trebinja.jpg

Iz Gradske uprave Grada Trebinja poslali su danas saopštenje za javnost povodom objave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića, u kojoj je izvrijeđao gradonačelnika Mirka Ćurića te ponizio sve građane Trebinja.

U saopštenju, koje je dostavljeno medijima, navodi se da Gradska uprava Grada Trebinja neće da dozvoli da Nebojša Vukanović po ko zna koji put pokuša da naruši svečarsku atmosferu povodom slave Grada i Crkvene opštine – Svetog preobraženja Gospodnjeg, iznoseći neistine i pokušavajući da omalovaži gradonačelnika Mirka Ćurića i njegove saradnike. 

"Vukanović se još jednom, i to na slavu Grada kada nije bilo nije ni vrijeme ni mjesto, pohvalio kako je 'procurio' navodni govor gradonačelnika Ćurića, tvrdeći da će taj isti govor pročitati na svečanoj sjednici Skupštine grada, pritom u svom tekstu koristeći veoma ružne riječi i rečenice koje vrijeđaju dostojanstvo svakog čovjeka", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je, međutim, navodni govor koji je objavio bio, zapravo, tekst koji je pročitao spiker „Radio Trebinja“ za potrebe video prezentacije koja je emitovana na svečanoj sjednici.

"Ono što je najtužnije je da je Vukanović bio prisutan na toj istoj sjednici i da nakon što je čuo da to nije govor gradonačelnika i da njegova objava ne odgovara istini – istu nije uklonio i nije se izvinio za svoju 'brzopletost'', već je svjesno ostavio napisanu laž punu uvreda i dozvolio komentatorima da blate Grad, gradonačelnika i svečarsku atmosferu", ističe se u saopštenju.

Navode da je očigledno da Vukanoviću iz određenih njemu bliskih struktura sugerišu da je najbolje da svoj grad, svog gradonačelnika i svoje sugrađane blati onda kada to niko ne očekuje – na krsnu slavu.

"U najmanju ruku, to je licemjerno, ako ni zbog čega drugog onda zato što je to uradio na Sveto preobraženje, kada svi u Trebinju slave svoju krsnu slavu. Ovakvo ponašanje je krajnje nedopustivo i zahtjevalo je od Gradske uprave da se oglasi i izvini svim građanima Trebinja i gostima našeg grada zbog nedoličnog ponašanja Nebojše Vukanovića, koji je kod svih Trebinjki i Trebinjaca zbog ovakvog gesta izazvao samo žaljenje", navedeno je u saopštenju.

Iz Grada Trebinja zahtjevaju od Nebojše Vukanovića da se javno izvini zbog iznesenih laži i konstruisanja događaja koji nemaju nikakvo činjenično uporište, u šta se i lično uvjerio na svečanoj sjednici Skupštine grada., što bi, kako su istakli, najmanju ruku bilo pristojno.