20220819_211639.jpg

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije je kazao da se Trebinje razvija, ali da prvo treba da razvijamo naše duše, da ih ispunilo dobrotom pa ćemo tako i grad da sačuvamo.

„Treba da ga čuvamo i pazimo, trebamo da sačuvamo naše jezgro grada, našu rijeku...da raširimo i produbimo naša srca, da ona budu istinita, pa će onda i naše gostoprimstvo biti pravo i širokogrudo i ljudi će željeti da dolaze u naš grad, da se mole bogu, druže i vesele. Želim da vas sve pozdravim, neka ste blagosloveni i neka se blagoslov Božiji prostire na sve vas i na sve one koje srećete u životu – na vašu djecu, za koju svi treba da se molimo i da pokažemo primjer da budu bolji nego mi“, rekao je u besjedi vladika Dimitrije.

On je rekao i da srpski član Predsjedništva Milorad Dodik ne zaboravlja Hercegovinu.

"Iako nas je malo, predsjednik Dodik zna da smo važni za srpski narod. Sa nama je i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, neka vam je blagosloven dolazak", poručio je episkop Dimitrije.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski pozdravio je i princa Filipa i princezu Danicu Karađorđević, kao i princa Stefana, za koje je naveo da treću godinu uzastopno prisustvuju proslavi slave grada Trebinja i Crkvene opštine