Najbolji studetni ekskurzija.jpg

Grad Trebinje i ove godine, po treći put, finansira petodnevno putovanje za najbolje studente iz našeg grada.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su odlučili da nagrade sve vrijedne studente koji imaju prosjek preko devet.

„16 studenata putuje u Budimpeštu, još njih 10 se prijavilo na javni poziv ali se nisu mogli uskladiti zbog privatnih obaveza. Za nas je uspjeh da sve prođe u najboljem redu, da oni uživaju na putovanju i vide nešto lijepo. Naravno, cilj nam je da se oni kada završe fakultet vrate u svoj grad i dobiju priliku zaposlenja. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim projektima podrške uspješnih studenata”, dodao je Ćurić.

Nenad Višnjić, student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, smjer harmonika naveo je da je ovo putovanje nagrada za uloženi trud i rad.

„Prvi put ću posjetiti Budimpeštu i srećan sam što ću upoznati mnoge sugrađane, kolege koje do sada nisam poznavao“, rekao je Nenad.

Nataša Zelenković, majka dva uspješna studenta koja su večeras otputovala u Budimpeštu zahvalna je, kako kaže, Gradu Trebinju na ovoj nagradi i ističe da je jako ponosna na svoju djecu.

„Jedna kćerka je apsolvent na Prirodno-matematičkom fakultetu, smjer matematika i fizika, a druga studira Filozofski fakultet, smjer istorija i arheologija. Obje su jako vrijedne i zaslužile su ovu nagradu. Zadovoljne su studijama u Republici Srpskoj i nadam se da će se poslije fakulteta vratiti u Trebinje”, dodala je Zelenković.

Lana Perović, student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu koja ima prosjek nešto ispod 10, kaže da je srećna i zahvalna što zajedno sa ostalim uspješnim studentima iz našeg grada putuje u Budimpeštu.

Studente su osim roditelja, na putovanje ispratili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković i načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić.