Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Za predstojeće izbore u Trebinju ovjeren 61 politički subjekat

Izbori.jpg

Za predstojeće opšte izbore u našem gradu ovjeren je ukupno 61 politički subjekat – nezavisni kandidati, koalicije i stranke koje samostalno djeluju, a zaključno sa 15. avgustom u birački spisak upisana su 31.142 birača sa pravom glasa.

Pripremne aktivnosti u Gradskoj izbornoj komisiji teku planiranom dinamikom, u skladu sa uputstvima i rokovima Centralne izborne komisije BiH.

„Nakon obavljenog žrijeba, Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavili smo prijedloge za članove biračkih odbora u Trebinju, a krajnji rok za njihovo formiranje je drugi septembar, nakon čega slijedi obuka za članove ovih odbora“, navodi Siniša Terzić, predsjednik GIK Trebinje.

Naši punoljetni sugrađani, dodaje, moći će da glasaju na 45 redovnih birališta, uz jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu ili nepotvrđenim glasačkim listićima.

„Novina za ove izbore jeste da je biračko mjesto za glasanje u odsustvu ili nepotvrđenim glasačkim listićima u prostorijama Doma mladih a ne u prostorijama JU „Radnik“, kako je to bilo za prošle izbore“, pojašnjava Terzić.

On je pozvao naše sugrađane koji žele da glasaju putem mobilnog tima, da se do 8. septembra prijave Gradskoj izbornoj komisiji.

„Birači sa područja našeg grada koji zbog starosti, bolesti ili invalidnosti ne mogu doći na biralište na predstojećim opštim izborima Gradskoj izbornoj komisiji treba da dostave osnovne lične podatke – ime i prezime, JMBG, adresu stanovanja, broj lične karte i broj telefona kao i medicinsku dokumentaciju o bolesti ili invalidnosti, a potom ćemo svakog od ovih birača obići, u cilju potpisivanja pisane izjave o potrebi glasanja putem mobilnog tima. Podaci se mogu dostaviti svakog radnog dana, od 8 do 14 časova, do 8. septembra, a bez traženih podataka naši sugrađani neće moći da ostvare biračko pravo putem mobilnog tima“, upozorava Terzić.

Prema podacima Gradske izborne komisije, na lokalnim izborima 2020. godine pravo glasa imao je 30.861 punoljetni građanin Trebinja, a bilo je otvoreno 45 redovnih biračkih mjesta.

 

 

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja