forum mladih sps.jpg

Forum mladih trebinjskog odbora Socijalističke partije Srpske /SPS/ pokrenuo je aktivnosti na podršci učenicima i studentima iz socijalno osjetljivih kategorija kako bi im olakšali školovanje i studiranje.

Predsjednik Foruma mladih Andrea Šaraba kazala je da su akciju simbolično nazvali "Srcem srcu", sa ciljem da obezbijede sredstva za njihove vršnjake kojima je to neophodno.

"Već imamo dobar odziv ovoj akciji i sve više mladih želi da se uključi i pomogne. To nas posebno raduje i pozivamo sve mlade da nam se pridruže i da zajedno radimo na ovom programu", rekla je Šaraba.

Ona je istakla da je posebno raduje što je i odziv onih koji žele da pomognu akciju veoma dobar i što već sada, na njenom samom početku, mogu da kažu da je ona uspjela.

Forum je, rekla je Šaraba, pokrenuo i inicijativu prema svim opštinama istočne Hercegovine da se jasno i glasno opredijele za podršku porodici, kao osnovnoj ćeliji društva.

"Porodica je nešto što je najsvetije za sve nas i zato treba da je cijenimo, njegujemo i poštujemo. Ne želimo da dozvolimo da nam nameću vrijednosti koje nisu satkane ni u našem nacionalnom biću ni u našoj vjeri. Zato kroz ovu inicijativu tražimo od svih lokalnih uprava i skupština da se jasno izjasne i podrže porodicu", rekla je Šaraba.

Ona je kazala da svako ima pravo na slobodnu volju, ali da isto tako svako treba da zna da je u Hercegovini porodica - otac, majka i djeca - iznad svega i ispred svega.

"Neka to shvati svako onako kako to smatra da je najbolje, ali je nas u Hercegovini iz godine u godinu sve manje i zato treba da podstičemo vrijednosti porodice, a ne vrijednosti za koje nas oni koji su porodicu davno izgubili ubjeđuju da je novi pogled na svijet bolji, liberalniji, slobodoumniji. Hvala im, to nam ne treba", poručila je Šaraba.