Nenad nesic.jpg

''Dok se u javnosti prepucavaju, iza kulisa postoji vrlo snažna tajna koalicija SNSD-SDS-PDP, a to je koalicija za veće funkcionerske plate i otpremnine. Kao što je bezobrazno i licemjerno od SNSD-a da plate poslanika i ministara povećaju za 600 KM, tako je licemjerno da to kritikuje Mirko Šarović koji nije glasao protiv tog i koji je za jedan dan penzije uzeo otpremninu u iznosu od 28.263 KM'', poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i poslanik u PD PSBiH.

On kaže da je još krajem marta upozorio da SNSD koristi težak položaj i niske plate službenika i policajaca u institucijama BiH kako bi povećanjem osnovice za obračun plata bezobrazno povećali funkcionerke plate, te da je još tada istakao da se plate službenicima trebaju povećati povećanjem koeficijenata a da funkcionerske plate ne smiju biti povećane.

''SDS i PDP su ćutali. Kada se na dnevnom redu našao budžet institucija BiH za 2022.godinu, za razliku od opozicije iz FBIH koja je glasala protiv istog upravo zbog sramnog povećanja funkcionerskih plata - Mirko Šarović, Branislav Borenović i Mira Pekić su bili suzdržani. To je ta tiha kohabitacija sa SNSD. Nije se Šarović takođe bunio ni kada su Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović i Obren Petrović uzimali visoke otpremnine i vraćali se iz penzije, jer je i on isto uradio. Za 28.263 KM koliko je on uzeo na ime otpremnine za penziju u kojoj je bio čitav jedan dan, zaboravi se i interes naroda i interes partije. Valja platiti režije za šest beogradskih stanova'', kaže Nešić.

Postoji ta tiha kohabitacija SNSD-a i SDS-a o kojoj će, najavljuje on, narednih dana biti iznijeto više činjenica. Zato, ističe Nešić, građani Republike Srpske treba da izaberu treći put.

''Od plejade starih, istrošenih likova više ništa novo ne možemo vidjeti niti očekivati. Pokazali su u protekle dvije decenije i ko su i šta su. Republici Srpskoj treba nova snaga, novi i i mladi političari koji se za funkcije ne otimaju radi privilegija i otpremnina, nego da bi poveli Republiku Srpsku naprijed. Dok je penzionera iz SNSD i SDS, ovdje mladi nemaju šansu. Naprotiv, na njih gledaju kao na opasnost koja ugrožava njihove lične pozicije i džepove'', zaključio je Nešić.