Zenska sekcija fk leotar.jpg

Na prvi trening ženske sekcije Fudbalskog kluba "Leotar" odazvalo se 29 djevojaka, objavljeno je zvaničnoj "Fejsbuk" stranici kluva.

Trener Jelena Milović bila je puna impresija. U narednim danima očekuju da se treninzima priključi još desetak djevojčica koje su se prijavile, ali zbog drugih obaveza nisu mogle da prisustvuju prvom treningu.

"Specifičnopst ženskog fudbala je da ima djevojaka različitih starosnih dobi tako i kod nas, a pogotovu kad se osnuje novi klub. Ja sam potpuni zagovornik da svima otvorimo vrata od 6 do 65 godina. Na treninzima će svi zajedno raditi i ako budemo imali dovoljno djevojčica napravićemo sekcije po kategorijama. U ovom trenutku ćemo zajedno trenirati", rekla je Milović.

Na prvim treninzima vidjeće se kako djevojke igraju sa loptom, a kroz treninge će se otkrivati i talenat djevojaka i prilagođavati treninzi njima.

"Trenutno imamo djevojku iz Bileće, ali naš cilj je da kada počne početak školske godine krenemo po školama i napravimo marketing i po Gacku, Nevesinju, Ljubinju, Bileći i nadam se da ćemo i od tih djevojaka napraviti tim", zaključila je Milovićeva.

Među djevojčicama koja je došla na prvi trening je i dvanaestogodišnja Teodora Čolić.

"Odlučila sam da dođem na trening jer odmalena igram fudbal sa bratom i mnogo ga volim. Ronalda i Kataia volim da gledam na televiziji i oni me motivišu da igram fudbal. Biću istrajna i u porna i od fudbala ne planiram da odustanem" iskrena je Čolićeva.