Zavrsno vece music and more summer fest1.jpg

Koncertom „The Grand Finale“ u Kulturnom centru Trebinje završen je četvrti Međunarodni festival i ljetna škola „Music & More SummerFest“.

Na koncertnom programu našle su se kompozicije Barbera, Dvoržaka i Vivaldija, a premijerno je izvedeno muzičko-poetsko djelo „Srce“ koje je napisao Jonel Petroi, a kreativni koncept osmislila je i producirala Tatjana Ranković. Interdisciplinarno djelo „Srce“ obuhvata deset pjesama koje su napisali naši veliki pjesnici: Jovan Dučić, Rade Drainac, Vito Nikolić, Milena Pavlović Barili, Aleksa Šantić, Vasko Popa, Milica Stojadinović Srpkinja, Maja Herman Sekulić, Miroslav Minja Nikolić i Jovan Jovanović Zmaj.

Pijanistkinja Tatjana Ranković, direktor i osnivač festivala, rezimirala je svoje utiske o ovogodišnjem izdanju „Music & More SummerFest“:

„Izuzetno mi je drago da je ovaj festival u Trebinju bio četvrti put i da raste, razvija se i da imamo toliko divnih ljudi sa nekoliko kontinenata. Svi mi, koji smo se ovde sastali, pričamo jednim jezikom – jezikom muzike. Ambasadori smo svega kulturnog, umetničkog, muzičkog i to mi je posebno drago. Ovaj grad odiše Dučićem i njegovom poezijom i to mi je dalo inspiraciju da osmislimo ‘Srce’. Delo je rađeno za gudački orkestar i naratora, a privilegovani smo što imamo dva naratora, glumački tandem Nebojšu i Mariju Kundačinu.

Zavrsno vece music and more summer fest2.jpg

„Music & More SummerFest“ održan je u Trebinju četvrti put zaredom, uz učešće brojnih afirmisanih, ali i mladih muzičara. Tokom 13 festivalskih dana održano je 11 koncerata na različitim lokacija, po prvi put je priređen koncert u Mostaru, kao i takmičenje ljetne škole u kategoriji koncerata: za soliste i gudački orkestar, a studenti iz 25 zemalja svijeta pohađali su masterklas eminentnih profesora klasične muzike.