hapsenje policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u prethodnim danima realizovali niz planskih aktivnosti kojima je bio cilj prikupljanje dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela „Teška krađa“ i krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su počinjena u prethodnom periodu na području opštine Nevesinje.

Policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretrese porodičnih kuća, okućnica i vozila na šest lokacija koje koriste lica inicijala: B.M., S.M., S.M., D.Č., S.T. i M.B.

Prilikom pretresa porodične kuće, okućnice i vozila koje koristi lice inicijala M.B. pronađena je određena količina oružja i municije koja je oduzeta uz izdatu potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedenog lica će nakon dokumentovanja predmeta biti podnešen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Prilikom pretresa porodične kuće, okućnice i vozila koje koristi lice inicijala D.Č. pronađena je određena količina oružja i municije koja je oduzeta uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju nakon dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će Sudu za prekršaje biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o oružju i municiji.

Kod lica inicijala S.T. prilikom pretresa porodične kuće, okućnice i vozila pronađena je određena količina opojne droge koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice je sankcionisano izdavanjem prekršajnog naloga na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Lica inicijala M.B., B.M., S.M. i S.M. su lišena slobode i kriminalistički obrađena.

Policijski službenici PU Trebinje nastavljaju da preduzimaju mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela „Teška krađa“ i krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su evidentirana na području opštine Nevesinje u prethodnom periodu.

Prema nezvaničnim saznanjima oduzeti su automatska puška, poluautomatska puška, 158 metaka i osam okvira za automatsku pušku. Oduzeta je i opojna droga marihuana.