policija.jpg

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povrijeđenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu iz Uprave policije.

Tužilac Andrijana Nastić saopštila je za TV Vijesti da je ubijeno dvoje djece od osam i 11 godina, a prema prvim sumnjama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

Prema saznanjima Vijesti radi se o Cetinjaninu N.K.

"Od 11 smrtno stradalih lica, dvoje je djece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja", kazala je Nastić televiziji Vijesti.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovano je četvoro ranjenih, dok je dvoje transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljno.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović kazala je večeras medijima da su u tu ustanovu, nakon današnje tragedije na Cetinju, primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je da su dvije osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi su van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je 34-godišnji Vučko Borilović, koji je pucao i na djecu.

TV Vijesti je javila, pozivajući se na očevice, da je napadač prvo ubio komšinicu i njenu djecu, nakon čega je pozvao supruga ubijene i kazao mu šta je uradio.

Od očevica sa lica mjesta saznaje se da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na građane koji su se tu zatekli.

Taj dio grada je blokiran, pojačano je prisustvo policije a okupio se i veliki broj građana Cetinja.

Saopštenje policije o tragediji na Cetinju: Prvo pucano na podstanarsku porodicu

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin uputio je saopštenje povodom višestrukog ubistva na Cetinju, u kome je stradalo 11 osoba, a šest ranjeno.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova V.B. (34), sa Cetinja, pucao je na porodicu, koja je boravila u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, lovačkom puškome ubio dvoje djece, starosti osam i 11 godina, i ranio njihovu majku koja je u bolnici preminula od zadobijenih povreda", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, V.B. je potom izašao i pucao iz iste puške na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je ubio još osam osoba, a ranio šest. 

"Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policajci, a u razmjeni vatre teško je ranjen jedan od njih", navodi se u saopštenju direktora Uprave policije Crne Gore.

Brđanin je naglasio da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i ubistvo napadača V.B. i dalje utvrđuju.

Na kraju je dodao da je danas tragičan dan, ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.