Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Pred trebinjskim Vodovodom novi projekti - Među prioritetima novi rezervoari i vodosnabdijevanje Ivanice

miodrag batinic.jpg

Preduzeće "Vodovod" iz Trebinja održava i rekonstruiše vodovodnu i kanalizacionu mrežu u gradu, a u ovoj firmi kažu da planiraju i nekoliko strateških objekata koji će dodatno unaprijediti sistem vodosnabdijevanja u gradu.

"Nadam se da ćemo u saradnji sa Gradskom upravom uspjeti u realizaciji strateških objekata, a to su novi rezervoar `Crkvina` od 500 metara kubnih za visoku zonu lijeve obale Trebinja, rezervoar `Police` od 2.500 metara kubnih za nisku zonu lijeve obale grada i rezervoar `Duži` koji će pokrivati turistički kompleks `Grad sunca`, gdje će biti bolji pritisak i vodosnabdijevanje, uz rekonstrukciju koja se mora uraditi kako bi obezbijedili dovoljan kapacitet vode za tamošnja naselja", izjavio je Srni direktor preduzeća "Vodovod" Miodrag Batinić.

On dodaje da postoje ozbiljni pregovori na nivou grada Trebinja i opštine Ravno da se obezbijedi snabdijevanje vodom za tu opštinu.

Kada je riječ o Trebinju, direktor "Vodovoda" kaže da je u planu proširenje kanalizacione mreža u gradu za šta će biti neophodna veća investicija i podrška Gradske uprave.

Batinić ističe da trebinjski "Vodovod" ima 190 kilometara mreže, potisnih i transportnih cjevovoda, a njegova osnovna djelatnost je vodosnabdijevanje, odvod i prečišćavanje padavinskih voda.

On je naveo da se trenutno na izvorištu "Vrelo oko" vrši rekonstrukcija pumpne stanice, a preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" su se obavezale da rekonstruišu i izgrade novi rezervoar, za koji se nada da će uskoro biti završen.

"To je novi rezervoar od 2.500 metara kubnih sa dva potisna cjevovoda, automatizacijom zatvaračkog i prostora regulacije, novom hlornom i pumpnom stanicom, što će nam dati stabilnost da imamo novu opremu i lakše upravljanje od samog izvora", rekao je Batinić.

On naglašava da trebinjski "Vodovod" trenutno rekonstruiše transportne cjevovode i nastoji da izvrše što više rekonstrukcija, te smanji gubitke vode.

"Radimo rekonstrukcije u naselju Todorići, kao i u još nekoliko ulica gdje postoji više kvarova i gdje ljudi treba da dobiju kvalitetniju vodu i bolji pritisak", kaže Batinić.

On navodi da u saradnji sa Gradskom upravom preduzeće ima viziju razvoja vodovoda, a cilj je da vodosnabdijevanje ima što veću autonomiju u slučaju velikog kvara.

Batinić kaže da su u prethodnom periodu investicijama grada i posljednja trebinjska naselja kao što su Klis i Potklisje dobili vodu, tako da je vodosnabdijevanje u gradu ocijenio dobrim.

 

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja