konzuli trebinje.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa generalnim konzulom Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci Milošem Vujićem i konzulom u kancelariji Konzulata u Trebinju Miroslavom Markovićem.

Tokom sastanka, koji je održan u Gradskoj upravi, učesnici su se saglasili da je komunikacija između predstavnika Srpske i Srbije na najvišem nivou od osnivanja Republike Srpske, te da je podrška koju Srbija pruža Srpskoj i Trebinju veoma značajna i od nemjerljive vrijednosti. Kao jedan od primjera te podrške istaknuta je i nedavna akcija gašenja požara u rejonima Bijele Gore i Popovog polja, gdje su dejstvovali i helikopteri MUP-a Srbije.

„Posebno treba istaći da je Srbija, zahvaljujući podršci predsjednika Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, u Trebinju realizovala nekoliko važnih projekata – izgrađen je vrtić ‘Srbija’, finansiraju se radovi na uređenju Starog grada i Duhovnog centra ‘Mrkonjići’ u rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog“, naveo je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić, koji je sa Vujićem i Markovićem obišao vrtić „Srbija“ i radove na popločavanju ulica i sanaciji zidina Starog grada, kazao je da će podrška Srbije Trebinju i Srpskoj biti  dodatno učvršćena kroz izgradnju aerodroma u rejonu sela Taleža, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije.