Deseti festival filma trebinje 2022.jpg

Dodjelom priznanja "Velika povelja Leotara", projekcijom filma „Stric“ i koncertom Nikole Čuturila i benda na ljetnoj sceni Doma mladih večeras će biti završen 10. Festival mediteranskog i evropskog filma u našem gradu.

Svečani dio završnice festivala počinje u 20 časova i 30 minuta.

Film „Stric“, dugometražni prvenac Andrije Mardešića i Davida Kapca, u kojem naslovnu ulogu tumači doajen srpskog glumišta Predrag Miki Manojlović, imao je svjetsku premijeru drugog jula, na 56. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje je nagrađen Posebnim priznanjem jer je po ocjeni žirija riječ o „prvencu izuzetnog rediteljskog dvojca koji vješto i odvažno kombinuje elemente groteske i trilera“.

Festival će biti završen koncertom jednog od najpoznatijih beogradskih gitarista Nikole Čuturila Čuture i benda, oko 22 časa, a ulaz je slobodan.

U okviru festivala, sinoć su na ljetnoj sceni Doma mladih prikazani filmovi „Nebesa“ Srđana Dragojevića i „Ključ“ Marka Sopića.

Projekcijama su prisustvovali scenarista i reditelj te koproducent ostvarenja „Nebesa“ Srđan Dragojević i Predrag Karlo Kalezić, producent filma „Ključ“ Milenija Perišić, a među brojnom publikom bila je i ovogodišni laureat „Zlatnog platana“, Vesna Trivalić.