Foto bih izlozba1.png

Izložba "Foto BiH 2022" otvorena je u Muzeju Hercegovine i na njoj je predstavljeno više od 100 fotografija. Sa tim fotografijama predstavilo se preko 47 autora iz BiH.

Prvu nagradu u kategoriji monohrom ili crno-bijela fotografija osvojio je Ognjen Golubović, dok je prvu nagradu u konkurenciji kolor-fotografije osvojila Milena Herceg, oboje članovi Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka.

Članovi Foto-kino kluba Trebinje Branimir Rupar i Jovan Vidaković osvojili su pohvale za svoje fotografije u monohrom, odnosno konkurenciji kolor-fotografija.

Radoje Elez, član upravnog odbora Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, kaže da će izložba „Foto BiH 2022“ biti priređena u više gradova BiH, pri čemu će svaka imati posebnog selektora koji će nagraditi najbolje.

„Ova izložba je svojesvrsna smotra najboljih fotografija foto-amatera u BiH, a tema fotografija je uvijek slobodna. Selekciju umjetničkih fotografija uradio je Dragan Prole, banjalučki fotograf, majstor fotografije AUFBiH“, naveo je Elez.

Organizator izložbe je Foto-kino klub Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine u Trebinju, a dio je "Trebinjskog kulturnog ljeta".

Foto bih izlozba2.png