Gala koncert trebinje.jpg

U amfiteatru na Crkvini večeras je svečano otvoren četvrti „Music and More Summer Fest”.

Na gala koncertu priznati svjetski muzičari izvode, pored ostalog, djela Baha, Rosinija i Bramsa.

Festival je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je istakao da je ovaj festival jedan od najvećih muzičkih susreta u Trebinju.

„Festival klasične muzike je zahvaljujući ideji i predanosti direktora Tatjane Ranković i njenih saradnika, kao i podršci grada i građana Trebinja za kratak period sjedinio sa našim gradom i postao dio trebinjskog kulturnog života“, kazao je Ćurić.

Tatjana Ranković, direktor Međunarodnog muzičkog festivala i ljetne škole je rekla da je trebinjska publika divna.

„I Trebinjci slušaju klasičnu muziku i uživaju svake godine u koncertima. Mnogo nam je drago što smo uspjeli vratiti našu ljetnu školu i zbog toga smo produžili za dan trajanje festivala. Ove godine imamo i jedan duvački instrument i veoma sam sretna što smo uvrstili u program i flautu", navela je Ranković.

Učesnici ovogodišnjeg festivala su poznati muzičari iz Maroka, profesori sa Univerziteta iz Arizone, Portlanda, Origona, te studenti iz Kine, Venecuele, Amerike, Švajcarske, Hrvatske i Srbije.

Na četvrtom „Music and More Summer Fest” koji traje do 14. avgusta biće održano 11 koncerata na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu na Trebišnjici kao i jedan koncert u Mostaru.

Pokrovitelj Međunarodnog muzičkog festivala i ljetne škole je Grad Trebinje.