Vaterpolo srbija pripreme trebinje.jpg

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, odredio je spisak igrača koji će krenuti put Trebinja i nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu krajem avgusta u Splitu.

Podsjećanja radi, Srbija je na Svjetskom prvenstvu zauzela peto mjesto, a peto mjesto je zauzela i na finalnom turniru Svjetske lige u Strazburu.

„Nastavljamo sa radom po planu, ogroman je posao pred nama i svi moraju da budu u pogonu. Imamo neke rovite igrače poput Jakšića i Lazića za koje smo procenili da je bolje da se pripremaju i oporave u Beogradu. Gotovo je izvesno da ćemo 6.avgusta odigrati zvaničnu utakmicu sa Crnom Gorom. Posle Trebinja odlazimo na Sardiniju gde ćemo igrati na turniru sa Italijom, Hrvatskom i Grčkom“, ponovio je plan rada Dejan Savić.

Vaterpolo reprezentacije Srbije u Trebinje dolazi sutra, 2. avgusta.

U Trebinje putuju: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena Zvezda), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Savić je poslije Strazbura komentarom „blamaža“ javno rekao šta misli o učinku svojih izabranika, posebno igre odbrane koja je protiv Crne Gore, Italije i Španije primila 50 golova. O tome je bilo sigurno riječi na sastancima, a Savić je najavio i drugačiji način rada u nastavku priprema.