aleksandar vucic.jpg

Do kraja marta je za nas vanredno stanje iako ga formalno ne uvodimo, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Iako ga ne uvodimo za nas je tih osam meseci najtežih osam meseci u poslednjih deset godina. Ne želim nikoga da plašim već da se ponašamo odgovorno, kako se barem delimično ponašaju u EU", rekao je Vučić.

Nakon što je govorio o krizi i mjerama Srbije, Vučić je rekao da je "sve pogodio kao crna vrana".

"Biće samo još gora situacija, nervoza je sve veća, Tom ludilu nema kraja. Sve prelazi na stranu Azije, svo bogatstvo se seli u Aziju, Azija će biti dominantan kontitnet i to ćete teško izmeniti", naveo je on.

Vučić je rekao da već nema dovoljno vode.

"Već sada se suočavamo sa velikom sušom. Nema vode u Đerdapu, u Perućcu... Krvarimo na dnevnom nivou", rekao je Vučić i istakao da je danas cijena struje dostigla rekord na tržištu Evrope, a ljudi u Srbiji je plaćaju 14 puta manje.

Vučić je kazao da je mnogo problema što se tiče struje i vode, i što se gasa tiče, "ali smo se borili i verujem izborili, imamo preko 100 miliona utisnuto u Mađarskoj i utiskuje se četiri do pet miliona svaki dan", istakao je on.

On je rekao da Srbija ima finansijsku stabilnost.

"Sledeća godina nam je najteža godina što se vraćanja dugova tiče. 4 milijarde dugova moramo da vratimo sledeće godine", rekao je Vučić i dodao da će Srbija sve to vratiti.

Kazao je da će plate u javnom sektoru biti povećane od 1. januara između 12, 5 i 14 odsto.

On je dodao da mu je važno da se povećaju penzije.

"Ako nas ne udari baš sve, gas, struja idemo na povećanje od oktobra 9,6 do 10 odsto, isplata je u novembru, a ako ne tada onda od novembra, isplata je u decembru a onda od januara 19,3 odsto", poručio je Vučić.

On je naveo da će prosječne plate biti oko 725 evra, a da se neće podići javni dug.

Vučić o izjavi Izetbegovića: Želim da sačuvamo mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti osvrnuo se i na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića.

"Komplikuju se stvari u BiH, ja želim samo da sačuvamo mir", rekao je on.

Takođe, naveo je da kako god da prođu izbori, "moramo da razgovaramo sa Bošnjacima i dugoročno rešavamo probleme sa njima".

"Sve me ove izjave brinu", zaključio je on.