Uros petrovic trebinje2.jpg

U okviru Trebinjskog kulturnog ljeta, Uroš Petrović je ovaj književni susret počeo performansom, sa zagonetnim pričama i predmetima, kao predstavljanjem svoje najnovije knjige u bašti Narodne biblioteke.

Publiku je animirao pričama za rješavanje i društvenim igrama, uključujući ih u traženje odgovora.

Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovjesti, djela Uroša Petrovića jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve češće postaju omiljeno štivo odraslima.

"Ispalo je kao da namjerno pravim neke inovacije u književnosti i ostalim stvarima kojima se bavim, mada ništa nisam uradio namjerno, samo pišem knjige koje me zabavljaju i kakve bi volio da su postojale kada sam bio dijete", rekao je Petrović.

Uros petrovic trebinje1.jpg

Uroš Petrović je autor romana fantastike, romana u zagonetkama i zagonetnih priča. Karakterističan je po inovativnom pristupu književnosti za djecu i mlade.

Dobitnik je velikog broja nagrada iz oblasti književnosti i fotografije. Objavljivao je priče, članke, pjesme, ilustracije i fotografije u većem broju ljetopisa, dnevnih novina, časopisa i antologija.