predstavljanje festival festivala.jpg

Svoji na svome, Gradsko pozorište iz Trebinja, večeras će premijerno, na 65. Festivalu festivala, izvesti predstavu „Zamalo pred vratima“, prema tekstu Igora Svrdlina, a u režiji Darka Kurtovića.

Predstavu koja je nastala na osnovu istinitog događaja - trebalo je da rade komad, sve su isplanirali - a onda je glavna glumica dobila posao. Tako je neodigrana predstava „Pred vratima“ postala komedija „Zamalo pred vratima“.

Igraju: Darko Kurtović, Igor Svrdlin, Zoran Jakšić, Mirjana Bokun, Vladimir Samardžić, Bojan Ninković, Jefimija Ot.

Kostim i scenografija: Milica Jeremić Telebak;

Autorska muzika: Jovan Vučur;

Producent: Marijana Gudelj;

Koordinator: Lazarela Miljković;

Tehnika: Boris Glušac, David Popadić i Vojislav Elez;

Vizuelni identitet predstave: Jovan Vidaković.

O PREDSTAVI

Priča o pozorišnom amaterizmu ispričana iz ugla glumaca koji očajnički žele napraviti predstavu, a rok za završetak je svega nekoliko dana... Entuzijazam nije dovoljan, štaviše, on postaje prepreka onog trenutka kada emocije potpuno istisnu racio... Kreće gotovo sumanuta pozorišna avantura u kojoj se smjenjuju dramske slike neostvarenih želja i neodigranih predstava, slike zbilje i pozorišne igre, a kako vrijeme odmiče ansambl je sve dalji od konačnog proizvoda - predstave koja će konkurisati na festivale i igrati se na radost brojne publike... Publika prisustvuje pozorišnom činu koji to nije i prati glumce koji u svojoj zanesenosti nisu svjesni da je njihova potraga za pozorišnim činom najsličnija beketovskom čekanju Godoa koji neće doći... Dramski komad je inspirisan istinitim događajem koji se zbio u kasno proljeće 2021. godine, a sve osim tog događaja je izmaštano (ili ipak nije?!)