predstava 65 festival festivala.jpg

Pete takmičarske večeri 65. Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupilo je „Čekori pozorište“ iz Skoplja, sa predstavom „Glasovi“ Ljubomira Moreva, u režiji Maje Đurčevske.

Riječ je o komediji apsurda, duo drami, u kojoj se dva aktera raspravljaju o svemu i svačemu, svakodnevnim stvarima i pojavama, a da to baš i nema smisla. Baš kao u životu! Vrlo često, bolje reći, svakodnevno i više puta, raspravljamo se međusobno pa i sa samim sobom, bez ikakve potrebe.

Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je Marku Džambazoskom, za ulogu čistača Totija.

U okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru održana je promocija knjige „Otimanje Kosova“, autora Nađe Andrejević Keleri.

Šeste večeri Festivala festivala predstaviće se Trsteničko pozorište i Dramski atelje „Vuk Karadžić“ sa predstavom „Srpska drama“ Siniše Kovačevića, u režiji Miloša Miloševića - Šika.

Sve predstave „Festivala festivala“ igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Sat vremena ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru biće održana tribina: „20 godina obnovljenog Festivala festivala“, na kojoj će govoriti: Slobodan Vujović, Brano Dursun, Slobodan Radović...

Tokom trajanja Festivala festivala, svakoga dana u 11 časova u Dučićevoj ulici, izvode se muzičko - scenski performansi u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu. Ovaj Pučki teatar, pod nazivom „Ibijevo ćoše“, kao i svake godine, organizuje i režira Ana Grigorović iz Beograda, a kralj Ibi je Darko Kurtović.