Pikado srbi za srbe2.jpg

U kafiću "Tini" održan je humanitarni turnir u pikadu Organizacije "Srbi za Srbe" koja pomaže višečlane porodice širom Hercegovine, Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

To je jedna od redovnih aktivnosti tokom godine pomoću kojih prikupljaju novcac, a za 11. avgust najavljena je i "Trojka iz bloka".

Prema riječima člana humanitarne Organizacije "Srbi za Srbe" Miloša Adžića, ovo je jedan od manjih događaja koji se prave tokom godine.

"Imali smo veliki događaj u martu mjesecu sa 'Koncertom iz bloka' kada smo skupili 21.000 KM. Sa dosta manjih događaja prikupljamo novac, a ove godine bilo je 'Plej stejš iz bloka', 'Bilijar iz bloka', 'Stoni iz bloka'... i kroz ove događaje upoznavamo ljude i sa njima komuniciramo. Raširili smo lepezu događaja i za nas je bitno da se što više ljudi pridruži ovoj humanitarnoj organizaciji", rekao je Adžić.

Najbolji u pikadu bio je Bojan Deretić, drugo mjesto osvojio je Boško Radović, a treće Aleksandar Zečević. Bilo je 45 učesnika, a takmičenje je održano uz lijepo druženje.

Pikado srbi za srbe1.jpg

Nedavno je porodica Makera useljena u novi dom, a vrijednost investicije iznosi preko 110.000 KM, a sva sredstva su prikupljena preko ovakvih događaja.

Naredna akcija je za višečlanu porodicu Bratić iz Bileće koja živi u selu Brestice.