vrucina.jpg

Današnji dan će u Srpskoj biti najtopliji u ovom vrelom talasu, a dnevna temperatura u pojedinim predjelima ići će i do 41 stepen Celzijusa.

Jutro će biti sunčano i prijatno toplo, u višim predjelima i dalje svježe. Tokom dana sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na sjeveru uslijediće postepeno naoblačenje, koji uveče i tokom noći može donijeti slabu kišu, ali samo ponegdje. Vrlo toplo vrijeme će se nastaviti i tokom noći.

Minimalna temperatura vazduha od 14 do 20, na jugu do 25 stepeni, a maksimalna od 35 do 41, u višim predjelima od 30 stepeni.

U nedjelju u prvom dijelu dana na sjeveru i zapadu će biti promjenjivo oblačno, uz kratkotrajnu kišu samo ponegdje, na jugu i istoku sunčano i vrlo toplo. Popodne se povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom premještaju ka jugu i istoku, a na sjeveru dolazi do razvedravanja. Moguće su i lokalne nepogode, uglavnom od centralnih predjela ka istoku zemlje. I dalje će biti toplo, ali uz malo nižu dnevnu temperaturu u odnosu na prethodne dane.

Minimalna temperatura vazduha od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni, a maksimalna od 28 do 35, na jugu i jugoistoku do 37 stepeni.

U ponedjeljak se nastavlja sunčano i vrlo toplo vrijeme. Tokom popodneva na jugozapadu se očekuje razvoj oblaka uz povremene lokalne pljuskove s grmljavinom u brdskoplaninskim predjelima.

Minimalna temperatura od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni. Maksimalna temperatura od 33 do 38, u višim predjelima do 28 stepeni.