IMG_2460_resized_20220723_103025846.jpeg

Četvrtog festivalskog dana na sceni Kulturnog centra nastupilo je pozorište „Divan teatra“ iz Zagreba, koje je izvelo predstavu „Antigona“, koja je rađena u adaptaciji i režiji Kristijan Žan Mišel Jalžečića.

Predstava je rađena po motivima Sofokla i Žana Anuja, kroz dva dramska narativa – tekstualnom i muzičkom, sa elementima mjuzikla i koreodrame.

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Martinu Slakoper, koja je u predstavi tumačia lik Antigone.

, u bioskopskoj sali Kulturnog centra održana je promocija izdavačke djelatnosti Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada

Pete večeri Festivala festivala predstaviće se „ČEKORI POZORIŠTE“ iz Skoplja komadom „Glasovi“ Ljubomira Moreva, u režiji Maje Đurčevske.

Sve predstave „Festivala festivala“ igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Sat ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru biće održana promocija knjige „Otimanje Kosova“, autora Nađe Andrejević Keleri.

Ni ove godine na ulicama Trebinja neće izostati muzičko-scenski performansi Ulično pozorište – pučki teatar „Ibijevo ćoše“, u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu. Kralj Ibi je, po tradiciji, glumac Darko Kurtović, a organizator i reditelj programa Ana Grigorović iz Beograda.

Izvršni producenti festivala su Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje i Kulturni centar Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje.