Dzudo klub leotar kam 20223.jpg

Džudo klub Leotar, zajedno sa Džudo savezom Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i uz podršku Grada Trebinja iz godine u godinu postavlja nove, sve više standarde u organizaciji kampova za sve džudiste, uzrasta od onih najmlađih do osvajača svjetskih, evropskih i olimpijski medalja.

Iako su temperature ovih dana podobro premašile 40-ti podiok, u dvorani Džudo kluba u okviru Sportskog kompleksa na Abazovini, nema ni sekunde odmora.

Skoro 500 učesnika ove godine naučiće finese iz ovog sporta od eminentnih stručnjaka.

"Dolazim zaista jako dugo. Mislim da sam 10 godina već tu, kamp je zaista iz godine u godinu sve jači i sve kvalitetniji. To je kamp kroz koji su prošli mnogo veliki  šampioni iz regiona. Zaista jako dobar rad džudo kluba 'Leotar' i grada Trebinja. Ovdje se osjećam mnogo prijatno i imamo jedan vrhunski kvalitetan rad“, kaže Srđan Mrvaljević, crnogorski džudista koji je ostvario niz izuzetnih rezultata od kojih je najvrijedniji srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2011. godine.

Dzudo klub leotar kam 20221.jpg

Sa njim se slaže i Borivoje Lukić iz Džudo kluba "Rakovica" iz Begograda.

„Svake godine smo iznova tu i dolazimo sa velikim  zadovoljstvom .Grad Trebinje je fantastičan, prije fenomenalan. Ono što bih posebno naglasio je to da je ovaj kamp iz godine u godinu sve bolji i bolji, kvalitetniji i brojniji. Godinama smo pobjeđivali zahvaljujući pripremama na ovom kampu. Dolazimo iz godine u godinu. Zahvalio bih se posebno osnivaču Miodragu Mrdiću i Džudo savezima BIH i RS. Svaki put su nas dočekali kako treba i izađu nam u susret po svakom osnovu, tako da smo i narednih godina tu“, kaže on.

Džudo klub Leotar je pružio tehničku podršku u organizaciji Kampa ali i više od toga.

„Svake godine Kamp je sve uspješniji i ove godine preko 500 učesnika trenira na kampu. Tu su treneri koji su zaslužili da budu posebno slušani od strane učesnika kampa i od mlađih i od nešto starijih. Tako da i sam kamp i džudo klub zaslužuju posebnu pažnju od Grada Trebinja“, ističe Miljan Vuković, predsjednik Skupštine Džudo kluba Leotar.

Dzudo klub leotar kam 20222.jpg

Talentovane džudiste posjetio je i Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.

„Trebinje treba posebno da ulaže i pomaže u ovaj sport. Ono što je posebno važno jeste izgradnja sportske infrastrukture, o tome i govori i ovaj zatvoreni bazen koji se nalazi blizu prostora kod kojeg se nalazimo sada. I to što omogućava zdrav razvoj mladih ljudi u našem gradu nego i postaje ozbiljan dio naše ukupne turističke nego i sportske ponude. Zbog toga, rado dolaze i strani sportisti u naš grad“, ističe Banjak.

Već 25 godina traje ova džudo kamp priča iz Trebinja, a ako je suditi po brojnosti, masovnosti i interesovanju, slično će biti i narednih godina.