Predstava biti hamlet festival festivala.jpeg

Trećeg festivalskog dana na sceni Kulturnog centra nastupilo je pozorište „FEDRA“ iz Bugojna, koje je izvelo predstavu „Biti Hamlet“, koja je rađena u adaptaciji i režiji Senada Milanovića.

Društveno angažovana predstava u kojoj Šekspirov Hamlet ne postavlja pitanje: ”Biti ili ne biti?” nego nudi konkretan odgovor. Biti je rješenje - probuditi se, misliti i djelovati!

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Senada Milanovića, koji je u predstavi tumačio lik Hamleta.

U okviru pratećeg programa festivala, u bioskopskoj sali Kulturnog centra, večeras su prikazani dokumentarni filmovi “Tragovima svedoka” autora Boška Milosavljevića i “Učitelj iz Drikola” autora Milana Kićevca i Boška Milosavljevića. 

Četvrte večeri „Festivala festivala“ predstaviće se „Divan Teatar“ iz Zagreba, sa predstavom „Antigona“, u režiji Christian Jean-Michel Jalžečića.

Sve predstave „Festivala festivala“ igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Sat ranije, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru biće održana promocija izdavačke djelatnosti Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Ni ove godine na ulicama Trebinja neće izostati muzičko-scenski performansi Ulično pozorište – pučki teatar „Ibijevo ćoše“, u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu. Kralj Ibi je, po tradiciji, glumac Darko Kurtović, a organizator i reditelj programa Ana Grigorović iz Beograda.

Izvršni producenti festivala su Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje i Kulturni centar Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje.