65 Festival festivala .jpg

Drugog festivalskog dana na sceni Kulturnog centra nastupilo je pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke, koje je izvelo predstavu „Ožalošćena porodica“, a koja je rađena po tekstu Branislava Nušića u režiji Igora Pavlovića.

Za protagonistu večeri žiri publike odabrao je Zorana Radulovića, koji je u predstavi tumačio lik Agatona.

U okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru održana je promocija knjige: „Narodno pozorište u ogledalu vremena“, autora Jelice Stevanović.

O knjizi su pored autora govorili: Vesna Burojević, direktor Pozorišnog muzeja Srbije i prof. dr Milovan Zdravković, a  u Galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba „Pozorišna maska - Provokativna lica“, autora Filipa Cvetkovića.

Treće večeri „Festivala festivala“ predstaviće se Teatar FEDRA Bugojno komadom “Biti Hamlet”, u adaptaciji i režiji Senada Milanovića.

Sve predstave „Festivala festivala“ igraju se u pozorišnoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Ni ove godine na ulicama Trebinja neće izostati muzičko-scenski performansi Ulično pozorište – pučki teatar „Ibijevo ćoše“, u izvođenju glumaca i ostalih umjetnika iz pozorišta koja nastupaju u zvaničnom programu. Kralj Ibi je, po tradiciji, glumac Darko Kurtović, a organizator i reditelj programa Ana Grigorović iz Beograda.

Izvršni producenti festivala su Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje i Kulturni centar Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje.

Festival festivala održava se u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

Festivalska dešavanja mogu se pratiti na stranici FESTIVAL FESTIVALA 2022 na portalu Radio Trebinja, kao i u programu Radio Trebinja, u emisiji „Festivalska hronika“, svakodnevno, od 17 časova.