Hercegovacka kuca pet godina2.jpg

Agrarni fond grada Trebinja obilježio je danas petu godinu postojanja prodavnice tradicionalnih hercegovačkih proizvoda "Hercegovačka kuća" u kojoj je zastupljeno više od 1.000 proizvoda.

Za to vrijeme postignut je veliki uspjeh s obzirom na to da je projekat postao i svjetski priznat, izjavio je direktor ovog fonda Veselin Dutina

Dutina je naveo da će uskoro u Beogradu biti otvaren objekat "Hercegovačke kuće", da je preostalo da gradonačelnik Beograda potpiše ugovor o zakupu poslovnog prostora, te da se taj prostor adaptira, što će se raditi ubrzano.

"Poslovni prostor `Hercegovačke kuće` će se nalaziti u opštini Vračar. Tržištu Beograda ćemo ponuditi sve proizvode koji se nalaze na policama `Hercegovačke kuće`", rekao je Dutina.

On je novinarima rekao da je evidentan ogroman uspjeh koji su postigli svi proizvođači "Hercegovačke kuće", zaposleni u Agrarnom fondu, te rukovodstvo grada Trebinje koje podržava njihov rad.

"Grad Trebinje je sa pričom o `Hercegovačkoj kući` osvojio prvo mjesto na svjetskom sajmu turizma u Berlinu kao najbolja održiva destinacija", rekao je Dutina.

On je napomenuo da će se u budućnosti raditi na proširenju asortimana poljoprivrednih proizvoda "Hercegovačke kuće", gdje će svoje mjesto naći i poljoprivredni proizvođači iz drugih opština istočne Hercegovine.

Hercegovacka kuca pet godina3.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da uspjeh to što je u "Hercegovačkoj kući" zastupljeno više od 1.000 proizvoda, te da je otvaranje objekta u Beogradu veliki potencijal za koji je potrebno unaprijediti asortiman proizvoda.

On je istakao da će Grad Trebinje uvijek pružiti podršku vrijednim poljoprivrednim proizvođačima, da su preduslovi za razvoj poljoprivrede stvoreni, a da će rješavanjem sistema navodnjavanja segment poljoprivrede biti još napredniji.

Hercegovacka kuca pet godina1.jpg