trebinjski plivaci2.jpg

Plivači Kluba vodenih sportova "Leotar" i Plivačkog vaterpolo kluba /PVK/ "leotar" osvojili su 30 medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu "Srđan i Maksim", koji je proteklog vikenda održan u zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju.

Plivači Kluba vodenih sportova „Leotar“ osvojili su 13 medalja od čega tri zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane medalje.

Jovan Vukoje okitio se zlatnim medaljama u disciplini 400m slobodno i 100m delfin i bronzanom medaljom u disciplini 200m slobodno, Igor Kundačina zlatnu medalju osvojio je u disciplini 200m mješovito, a srebrnim medaljama se okitio u disciplinama 400m slobodno i 100m prsno. Helena Lakić osvojila je srebrne medalje u disciplinama 200m slobodno i 100m leđno, a bronzu u disciplini 400m slobodno. Filip Piljević osvojio je srebrnu medalju na 100m leđno, a bronzane medalje u disciplinama 50m prsno i 100m prsno, Dunja Pješčić osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100m slobodno. 

Članovi Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“ osvojili su 17 medalja, od čega 4 zlatne, 5 srebrnih i 8 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su: Veljko Jovanović u disciplinama 200 metara mješovito, Nina Brković u disciplini 100 metara slobodno, Helena Jovanović u disciplini 400 metara slobodno i Lara Pujiću disciplinama 50 metara prsno.

Srebrne medalje osvojili su: Vito Koprivica u disciplini 400 metara slobodno, Stefan Tasovac u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin, Vuk Varaga u disciplini 100 metara delfin i Lara Pujić u disciplini 100 metara prsno.

Bronzane medalje osvojili su: Filip Čolović u disciplini 400 metara slobodno, Gojko Janković u disciplini 50 metara leđno, Vito Koprivica u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Filip Jokanović u disciplini 200 metara mješovito, Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno, Kristina Turnić u disciplini 50 metara delfin i Nina Brković u discuplini 50 metara delfin.

trebinjski plivaci1.jpg

Najuspješnija ekipa bila je plivački klub „Budva“ iz Budve. Na drugom mjestu je plivački vaterpolo klub "Jadran" iz Herceg Novog, a na trećem plivački klub „Borac“ iz Banja Luke.

Najvrijednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Nikola Bjelajac iz plivačkog kluba „Olimp“ iz Banja Luke i Aiša Huremović iz Gradskog plivačkog kluba "Sarajevo" iz Sarajeva.

Na ovom tradicionalnom takmičenju je učestvovalo ukupno 407 plivača iz 28 klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Austrije, Španije i Bosne i Hercegovine.