Studio "Amazon" objavio je novi trejler za televizijsku seriju Gospodar prstenova: Prstenovi moći, koja stiže na striming servis 2.septembra

Od  prvog tizera za "Prstenove moći", koji je publici dao prvi pogled na Drugo doba Međuzemlja, do slika, detalja priče i postera, publici ne nedostaje sadržaja koji zadirkuje epske razmjere serije koja ima budežt od milijardu dolara.

Ipak, mnogo toga ostaje misteriozno u vezi  "Prstenova moći", uključujući detalje opšte priče.

Naravno, poznato je da je serijal prikvel "Gospodara prstenova", koji će pratiti Sauronov prvi uspon na vlast i vjerovatno kulminirati njegovim prvim porazom, ali to je vrijeme koje je otvoreno za veoma široko tumačenje.

Poput prvog tizera i novi klip pokazuje epske razmjere serije, ali, što je još važnije, malo više zadire u priču, dajući publici ideju šta mogu očekivati ​​kada se Tolkinov svijet vrati na ekrane uključujući svijet vilenjaka, patuljaka, ljudi i samog Saurona.

Ova epska drama smještena je hiljadama godina prije događaja "Hobita" i "Gospodara prstenova" JRR Tolkiena, i vratiće gledaoce u eru u kojoj su kovale velike sile, kraljevstva su se uzdizala do slave i propadala, nada visi o najfinijim nitima, a najveći zlikovac koji je ikada stvoren  iz Tolkinovog pera prijetio je da baci  cijeli svijet u tamu.

Počevši od vremena relativnog mira, serija prati ansambl likova, poznatih i novih, dok se suočavaju sa dugom strahom od ponovnog pojavljivanja zla u Međuzemlju.