dragoslav banjak.jpg

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Đorđe Vučinić iz Liste za pravdu i red pokušao je ponovo da održi lekciju predsjedniku Skupštine grada Dragoslavu Banjku, ali mu to po ko zna koji put nije pošlo za rukom, a Banjak mu je odgovorio dovoljno dobro da je svaki naredni komentar bio suvišan.

Tako je Vučinić pokušao Banjku, koji je inače profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću i nekadašnji je profesor u Gimnaziji "Jovan Dučić", da ukaže da se ne nalazi u učionici, već u skupštinskoj sali i da ne smije da prekida odbornike koji se pritom ne drže teme.

Brzo je stigao smiren odgovor predsjednika Skupštine.

"Da smo bogdo u učionici - tamo je dosta ozbiljnije nego u skupštini", kratko je poručio Banjak.

Na samom početku današnjeg zasjedanja gradske Skupštine, Banjak je dao pauzu od deset minuta jer su odbornici - i pozicioni i opozicioni, koristili vulgarizme i riječi koje ne priliče jednom zakonodavnom tijelu, omalovažavajući Skupštinu nepotrebnim komentarima i floskulama.

Na Banjka su se tada okomili i opozicionari i njegove partijske kolege. Ipak, u skupštini je na njemu svojstven način - smirenošću i razgovorom u oči u oči, ponovo uspostavljena atmosfera da se njen rad nesmetano nastavi.