prodajna izlozba cerovca artem galerija4.jpg

U Artem galeriji u Trebinju otvorena je prodajna izložba slika polaznika Likovnoh ateljea Obrazovnog centra "Cerovac". Riječ je o14 učeničkih radova, koji svi zainteresovani posjetioci i kupci mogu da pogledaju i kupe svakog dana u ovoj galeriji.

Izloženo je 14 radova od 12 autora od pet do 14 godina, koji su prethodno bili dio velike izložbe "Cerovca" krajem juna u Kulturnom centru. Tada je bilo izloženo oko 130 radova od 30-ak mladih umjetnika koji su nastali tokom protekle školske godine i na tradicionalnoj likovnoj koloniji.

"Galerista Svetlana Majhofer je posjetila našu izložbu krajem juna i izabrala 14 radova za koje je izrazila spremnost da ih izloži u Artem galeriji. To nas je mnogo obradovalo, posebno mlade autore, od kojih većina po prvi put ima priliku da kupcima proda svoja umjetnička djela", rekla je rukovodilac Likovnog ateljea "Cerovca" Olja Ćuk.

Ćuk je istakla da su u "Artem galeriji" izloženi radovi koji su rađeni u crtačkoj tehnici, slikarskoj tehnici, kolažu, akvarelu i kombinovanoj tehnici.

prodajna izlozba cerovca artem galerija6.jpg

Galerista Svetlana Majhofer istakla je da su brojni poznati slikari svoja prva djela nacrtali kao djeca i da ona danas imaju nemjerljivu vrijednost.

"Ovo je prodajna izložba da bi djeca vidjela da od umjetnosti može da se živi i da im ona bude podstrek da rade još više, da stalno uče i slušaju svoje profesore", rekla je Majhofer.

prodajna izlozba cerovca artem galerija5.jpg

prodajna izlozba cerovca artem galerija2.jpg

prodajna izlozba cerovca artem galerija1.jpg