zidine starog grada rekonstrukcija.jpg

Stari grad dobija novi izgled, a uz popločavanje njegovih ulica na red je došao i nastavak radova na rekonstrukciji zidina do rijeke Trebišnjice.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je za TrebinjeLive.info da su radnici građevinskog preduzeća "Porobić" već postavili skelu na dio zidina i da su u toku pripremni radovi.

"Rekonstruisaćemo zidine u dvije faze - sada ćemo to uraditi do Medžlisa, a u narednoj fazi ostatak. Imamo uvjeravanja od izvođača radova da će ovaj dio radova biti završen najkasnije do slave Grada", naveo je Ćurić.

On je istakao da je u toku i izrada projektne dokumentacije za osvijetljenje zidina Starog grada, što će dodatno uljepšati staro trebinjsko jezgro.

"Na jesen nastavljamo i radove na popločavanju ostatka ulica u Starom gradu sa uređenjem Trga Travunija, a u planu imamo i subvencionisanje rekonstrukcija fasada na kućama", poručio je Ćurić.

Ćurić je istakao da je u dosadašnje radove u Starom gradu Vlada Srbije uložila oko 800.000 evra od predviđena 2.000.000, dok je Grad Trebinje obezbijedio 300.000 KM.

"Samo četvrta faza popločavanja ulica, koja je u toku, košta oko 700.000 KM. Dvije najprometnije ulice iz ove faze radova su već završene, a toku je završetak i jedne manje ulice. U ovoj fazi će ukupno biti popločano oko 2.500 metara kvadratnih", naveo je Ćurić.

Kada se završi i ova faza, u Starom gradu će biti popločano ukupno 6.000 metara kvadratnih ulica, a preostaje da se poploča još oko 2.500 metara kvadratnih.

"Radi se i potpuno nova komunalna infrastruktura - vodovodna i kanalizaciona mreža, oborinska odvodnja, dok će elektro, telefonska i optička mreža biti u poptunosti ispod zemlje", pojasnio je Ćurić.