ULU Corovic 2.jpg

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ priredilo je na Trgu slobode 10. godišnju izložbu umjetničkog stvaralaštva svojih članova, na kojoj se predstavilo 14 umjetnika sa oko 30 radova.

Predsjednik Udruženja ULUIH-a Nina Lojović Milinić kaže da su slike rađene različitim tehnikama - od kombinovane, preko crteža, ulja na platnu, akrila na platnu, sa različitim slikarskim motivima.

 „Izložba je presjek, pregled rada svakog umjetnika i želja da prikažemo stvaralaštvo u istočnoj Hercegovini. Sljedeće godine punimo 10 godina postojanja udruženja i ponosni smo što opstali do sada“, navela je Lojović Milinić.

„Ova izložba predstavlja 10 godina kontinuiteta i kvaliteta i velik značaj za sve umjetnike iz udruženja. Predstavlja promociju našeg rada, Trebinja, Hercegovine i hercegovačkih umjetnika“, kazala je Topalović.

Izložbu je otvorila načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje u Gradskoj upravi Slađana Skočajić istakavši da je večerašnja izložba organizovana u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ je osnovano 2013. godine sa ciljem da njeguje i promoviše umjetnički rad akademika i profesora Milorada Ćorovića, ali i likovno stvaralaštvo umjetnika istočne Hercegovine.