Koncert ranko slijepcevic.jpg

Trebinjski kantautor i naš kolega, muzički urednik Radio Trebinja, Ranko Slijepčević večeras je u prepunoj sali Muzeja Hercegovine, nakon četiri godine ponovo održao koncert pred trebinjskom publikom.

Ranko je kazao da je večeras publika imala priliku da čuje njegove stare, ali i nove pjesme, koje je svirao u pratnji svog dugogodišnjeg kolege Dušana Duda Bezuhe.

„Nažalost, moj drugar Bobo Vučur nije sa nama više, prerano je otišao. Uvijek mi je najteže svirati u svom gradu, ali vođen iskustvom sa prethodnih koncerata, koji su bili izuzetno uspješni, nemam tremu večeras. U posljednje vrijeme sam napisao nekoliko pjesama za Dada Glišića, koji uskoro treba da objavi album, a skoro sam završio i svoj instrumentalni album koji će brzo biti objavljen“, rekao je Ranko Slijepčević.

On je dodao da većina njegovih pjesama, posebno poznata „Trebinjska“ ne bi nikad nastale da je on čitav život proveo u Trebinju.

„Kada sam živio u Novom Sadu i Beogradu mene je hvatala nostalgija od koje se ne može pobjeći i pratila me kao sjena, pa sam tada pisao pjesme o Trebinju. Međutim, sada sam ovdje već par godina, tako da imam novosadska i beogradska sjećanja pa pravim i takvu muziku“, kazao je Ranko.

Gost koncerta bio je Dušan Dudo Bezuha, poznati gitarista, kompozitor i producent, koji je, pored ostalog, skoro 17 godina svirao sa Đorđem Balaševićem.

„Još davne 2000. godine naš čuveni rok kritičar Peca Popović je čuo Rankove pjesme, oduševio se i zvao me da uradimo album sa dvije gitare. Tada smo se upoznali i Ranko me odmah 'kupio' svojim pjesmama. Još prije par mjeseci me pitao da budem gost na njegovom koncertu, naravno da sam odmah pristao, prelijepo mi je ovdje i za ovo kratko vrijeme pokazao mi je mnogo toga. Pripremio je širok opus pjesama, neke stare pjesme sa našeg prvog albuma koje nisam odavno slušao. Ranko je pravi boem i sviđa mi se što je opušten čovjek. Nedavno sam izdao svoj četvrti album koji sam radio baš onako kako se meni sviđa, jer ja u ovim godinama više ne moram da gledam šta će publici biti primamljivo“, ispričao je Bezuha.

Ovaj muzički performans privukao je veliki broj posjetilaca iz Trebinja, a svi prisutni uživali su u poznatim melodijama trebinjskih muzičara i svaku pjesmu ispraćali gromoglasnim aplauzom.

Koncert Ranka Slijepčevića organizovan je u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.