21-min.jpg

Osamdesetak mladih članova Džudo kluba "Leotar" polagalo je za učeničke pojaseve od bijelog do plavog čime su praktično krunisali napore uložene tokom protekle godine.

Mladi takmičari trebinjske džudo ekipe pokazali su zavidno znanje i pred četvoročlanom komisijom položili za pojaseve, pokazali zavidno znanje i tehnike i elemente džudoa koje je neophodno savladati.

Činu polaganja za džudo pojaseve prisustvovao je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je iskazao zadovoljstvo viđenim i najavio dalju podršku klubu.

„Ljudi koji ne zaboravljaju one koji su postavili temelje kluba zaslužuju poštovanje Grada Trebinja. Znamo da je veliko odricanje i za mlade i za njihove roditelje i veoma sam ponosan na ovo što sam vidio. Ponos svih nas je da se u trebinju sportom bavi oko 2.000 djece i džudo klub je dio tog uspješnog sistema. Procentualno mislim da u BiH imamo najviše djece koje se bave sportom u odnosu na broj stanovnika i ja sam veoma ponosan zbog toga“, poručio je gradonačelnik Trebinja i ovom prilikom se zahvalio rukovodstvu Džudo kluba Leotar na odličnim rezultatima u ovoj godini posebno apostrofirajući uspjehe Vidaka Maljevića i Božidara Vučurevića.

„Obaveza grada je da u narednom periodu podržava rad Džudo kluba Leotar kako bi se klub i grad, uostalom kao i do sada, prezentovali na najbolji mogući način u Evropi i svijetu. To ne smijemo zaboraviti i u narednom periodu očekujte podršku od Grada. Od vas očekujemo odlične rezultate kojim ćete nas u Gradu motivisati da vas još više podržavamo“, poručio je gradonačelnik Ćurić mladim džudistima.

Predstavnici Džudo kluba Leotar su gradonačelniku uručili plaketu kluba u znak zahvalnosti za svu podršku klubu u proteklom periodu.