nenad nesic dns.jpg

Predsjednik DNS Nenad Nešić rekao je da je spokojan jer zna da je Republici Srpskoj posljednjih 16 godina dosta i glavne i sporednih uloga u crno bijelom filmu SNSD, SDS i PDP.

"Oni koji udaraju nisu spokojni. Znaju da DNS od ključnog faktora promjena Trećim putem postaje zastupnik većinskog interesa Republike Srpske koji traži nov pristup i novu energiju u politici. Zato svi iz SNSD, SDS i PDP danas žele da nas ugase", naveo je Nešić

On je rekao da je posljednji u nizu predsjednik PDP Branislav Borenović.

"Iznerviran valjda činjenicom da sam rekao istinu – da je nekada bio istaknut glumac crno-bijelog filma i perspektivni ministar u Dodikovoj vladi. Otkrio je Bane i hrabrost. Doduše daleko od čovjeka kojem se obraća, sakriven iza posta na Tviteru", kazao je Nešić.

Nešić je rekao da je Borenović hrabar samo na Tviteru.

"Zašto si Bane jedini lider koji ne smije da izađe na crtu za neku inokosnu funkciju? Budi hrabar, izađi iz kruga osam članova PDP koji te doživljavaju kao lidera i ponudi se za člana Predsjedništva ili Predsjednika Republike. Zašto se Bane kriješ iza svojih potpredsjednika ili Nebojše Vukanovića? Istina je Bane sledeća – kao što je postojao lažni car Šćepan mali tako postoji lažni lider Bane Borenović. A osim što nemaš hrabrosti da izađeš pred narod kao lider svu tvoju laž ogoljava činjenica i kako si se u Briselu ponio. Valjda jer se nisi sjetio Tvitera, prepao si se čelnika EU i njima rekao da ti je sve prihvatljivo. Doduše, rekao si da nećeš zbog Dodika pred kojim si se uvukao u sebe kao puž u kućicu nakon što je dreknuo na tebe. Ja sam Bane i Dodiku i tebi i Mišelu i Borelju uvijek i bez odlaganja spreman da kažem istinu. A istina je Bane da sam ja rekao da je tekst neprihvatljiv. Zbog Republike Srpske, a ne zbog Dodika ili tebe", naveo je Nešić.