Pozar.jpg

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasen - Mosko ugasili su požar koji je danas oko podneva izbio u rejonu između Trebinja i Bileće, na putu prema bilećkom selu Panik.

Brzom intervencijom vatrogasaca izbjegnut je požar širih razmjera, jer je planuo na nekoliko mjesta na divljoj deponiji i da nije na vrijeme primijećen teško bi bio ugašen.

"Šest vatrogasaca je dejstvovalo sa tri vozila, a najprije smo potošili vodu iz jednog našeg defendera, ali smo kasnije dovezli još vode i cijelo smetljište dobro natopili vodom da se ne bi, ne daj bože, desilo da požar nastavi da tinja kao što se desilo na trebinjskog deponiji Obodina, pa se možda i razbukti na nekoliko strana", rekao nam je nakon gašenja požara komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković.

U ostalim krajevima Trebinja za sada nema požara, ali, iako vatrogasci i pripadnici Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" stalno obilaze seoske terene i potencijalna žarišta, kažu da se nikada ne može znati gdje može planuti vatra, pa pozivaju stanovništvo, izletnike, lovce na maksimalni oprez...