IMG-cc64af31e34d9733d312961939878c8c-V.jpg

Prva klasa Vojske Republike Srpske položila je danas cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja, povodom 30 godina od formiranja ove klase u Kasarni Bileća i Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

Pripadnik prve klase Vojske Republike Srpske Borislav Bašić rekao je novinarima da su oni položili zakletvu u novoosnovanoj tada Srpskoj Republici BiH nakon završetka srednjoškolskog školovanja.

On je istakao da je njegova generacija sve vrijeme ostala u kontaktu i da su stvorili neraskidive veze koje i danas traju.

"Jedna je stvar, bilo šta u životu da radite - nakon određenog vremena, pogotovo nakon 30 godina, vidite da ste bili na pravom putu i da je to zašto ste vi krenuli tada, sa 18 godina, ne baš puno razmišljajući, napravilo jedno okruženje za bezbjedan život svog naroda i naroda koji živi ovdje", istakao je Bašić.

Cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja položile su i delegacije gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Gradske boračke organizacije Trebinje i Udruženja dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca Trebinje.