Djeca sa kosova.jpg

U Trebinje je večeras stiglo 45 mališana sa Kosova i Metohije koji će u najjužnijem gradu Republike Srpske boraviti narednih sedam dana.

Mališani iz Kosovske Kamenice u Trebinju će boraviti u domovima svojih vršnjaka
u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je svim roditeljima iz Trebinja koji su prihvatili da djeca dođu u njihove domove, istakavši da je ovo poseban dan za sve Trebinjce.

On je dodao da će Trebinje nastaviti da podržava ovaj projekat, navodeći da je za djecu sa Kosova i Metohije pripremljen bogat sadržaj tokom njihovog boravka u Trebinju.

"Iskoristio bih priliku da kažem svim roditeljima iz Trebinja, koji su prihvatili djecu s Kosova u svoje domove, da će i njihova djeca biti uključena u taj program koji obuhvata između ostalog odlazak u akva-park, na more i još mnogo toga", najavio je Ćurić.

Načelnik Gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić rekla je novinarima da je ovo 10. put da je grad Trebinje domaćin djeci s Kosova i Metohije.

"Djeca će imati priliku da obiđu grad, posjetiće Kulturni centar, Muzej Hercegovine i Narodnu biblioteku, plesni klub 'Maris' će za njih izvesti nastup, ići će na 'Ušće' i u akva park. Puno privrednika je izrazilo želju da učestvuje u programu", dodala je Skočajićeva.

Pjevačka grupa "Kamenički biseri" u čijem sastavu su djeca s Kosova i Metohije sutra će u bašti hotela "Platani" upriličiti Vidovdanski koncert, a početak je u 19.30 časova. /kraj/mko/sab/foto