Cvijanovic dijabeticari.jpg

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Trebinju da u Srpskoj i dalje treba širiti znanje na planu liječenja, sanacije i prevencije dijabetesa, a sve u cilju da se olakša život oboljelima u sinergiji lokalnih i republičkih vlasti.

Cvijanović je rekla novinarima da je to uzvišeni cilj Udruženja dijabetičara Trebinje, ali i drugih organizacija ovog tipa u Srpskoj.

- Svi oni nastoje da pomognu svojim korisnicima. S njima, ali i drugima ćemo nastaviti dobru saradnju i bićemo im na raspolaganju, kako sa aspekta lokalnih tako i republičkih vlasti, a sve da bi se pacijentima omogućio lakši i bolji život, te svaka vrsta medicinske pomoći - rekla je Cvijanović nakon sastanka u Trebinju sa predsjednikom Udruženja dijabetičara u ovom gradu Nadom Bijedić.

Cvijanović je navela da je sa predstavnicima trebinjskog Udruženja dijabetičara razgovarala i o nabavci medicinskog materijala poput trakica, senzora i slično.

- Ovakvim aktivizmom udruženja budi se svijest institucija da je potrebno reagovati. Dakle, idemo da unapređujemo stvari i da u narednom periodu saslušamo šta su potrebe i brzo reagujemo. Iako je ovo udruženje lokalnog karaktera, ono je na raspolaganju i na usluzi ljudima iz cijele Hercegovine što pokazuje da zaslužuje da preraste u regionalno - rekla je Cvijanović.

Ona je ponovila da je važna uloga ovakvih udruženja, da se pokaže sinergija i tijesna saradnja lokalnih i republičkih vlasti radi koristi za dijabetičare.

- Činjenica je da postoji dosta dobrih prijedloga ovakvih udruženja koja su inicijatori dobrih stvari i rješenja kojima mogu doprinijeti i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske i naš Fond zdravstvenog osiguranja - rekla je Cvijanović.

Sastanku u Trebinju je prisustvovao i gradonačelnik Mirko Ćurić, kao i narodni poslanik Valerija Lakić.