Policija alkohol.jpg

Na području istočne Hercegovine tokom maja stotinu vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, rekao je novinarima načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković.

On je naveo da se u maju dogodila 31 saobraćajna nezgoda što je manje za jednu ili 3, 1 odsto nego u istom periodu lani.

"Iz saobraćaja je isključeno 117 vozača, od kojih 100 zbog vožnje pod uticajem alkohola", rekao je Janković na konferencije za novinare na kojoj je prezentovan izvještaj o radu Uprave za maj.

On kaže da je tokom maja zabilježeno 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za jedan prekršaj ili 3, 6 odsto nego u istom periodu lani.

Načelnik Policijske uprave Siniša Laketa rekao je da je u prethodnom mjesecu zabilježeno manje narušavanja javnog reda i mira za 3,6 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda manji za 3,1 odsto.

On je apelovao da građani zaštite svoju imovinu tokom odsustva usljed sezone godišnjih odmora, kao i na oprez prilikom upravljanja vozilima.

Laketa je upozorio građane da se pridržavaju preporučenih mjera prilikom čišćenja dvorišta kako ne bi došlo do požara.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da su u maju evidentirana 22 krivična djela, od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 21 krivično djelo, a jedno je iz bezbjednosti saobraćaja.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosti 90 odsto", rekao je Vukoje.