Stafeta KVS Leotar - Državno BL 2022.jpg

Članovi Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" osvojili su četiri medalje na Ljetnom prvenstvu prvenstvu BiH u plivanju, koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci

Igor Kundačina osvojio je bronzanu medalju u disciplinama 100 metara i 50 metara leđno, 200 metara prsno i u štafeti 4×50 metara slobodno. Ognjen Ćurić, Jovan Vukoje i nFilip Piljević osvojili su bronzanu medalju u štafeti 4×50 metara slobono.

Pored osvojenih medalja uspjeh plivača KVS "Leotar" na ovogodišnjem ljetnjem prvenstvu se ogleda u velikom broju finalnih trka i nizu ličnih rekorda.

"Naši plivači su se na ovogodišnjem Ljetnjem državnom prvenstvu isplivali veliki broj ličnih rekorda, pomjeraju svoje rezultatske granice i na tome im iskreno čestitam. Pred nama je ljetnja sezona, treninzi na otvorenom bazenu i obuka neplivača u kompleksu zatvorenog bazena", istakao je trener u KVS "Leotar" Veljko Piljević.

Na prvenstvu je u pet starosnih kategorija učešće uzeo 281 plivač iz 23 kluba, od čega 161 u muškoj i 120 u ženskoj kategoriji.