bolnica trebinje.jpg

Nebojša Ljubibratić (55), poznati trebinjski pčelar koji je poginuo u nedjelju ujutro na magistralnom putu Trebinje – Bileća, neposredno prije direktnog sudara sa vozilom iz suprotnog smjera imao je težak srčani udar, potvrdio je za "Nezavisne" Dražen Damjanjuk, specijalista sudske medicine Prosekture Trebinje.

On je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, po nalogu okružnog javnog tužioca, uradio obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, utvrdivši da je jedini uzrok njegovog gubitka kontrole nad vozilom i prelaska na suprotnu stranu kolovoza jak infarkt.

“Zbog infarkta je očigledno izgubio svijest i prešao na suprotnu stranu kolovoza, a i ranije je imao srčanih problema, odnosno infarkt sa operacijom ugradnje stentova i to smo sve našli prilikom obdukcije”, kazao je Damjanjuk.

Ljubibratić je poginuo u nedjelju ujutro, oko 6.45 časova u mjestu Orah, na putu između Trebinja i Bileće, kada se direktno sudario sa sa novosadskim vozilom koje mu je dolazilo iz suprotnog smjera, a biće sahranjen danas u svome selu Ljubovo kod Trebinja.

U tenucima nezgode je u vozilu marke fijat Ljubibratić bio sam, dok se u novosadskom automobila vozila porodica, od kojih je dvoje djece zadobilo teže povrede, a otac, djed i baka su zbrinuti u Bolnici Trebinje i van su životne opasnosti.