muzicka skola mali maturanti (2).jpg

U Koncertnoj sali Muzičke škole održan je koncert maturanata Osnovne muzičke škole, a proglašen je i đak generacije Teodora Kovačević koja svira violončelo, a u klasi je nastavnika Jane Todorović.

Ovaj koncert je kruna malih maturanata koji su šest godina pohađali nastavu u ovoj javnoj ustanovi.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je istakla da u ovoj školskoj godini ima 29 maturanata, a od njih će sedmoro da nastavi školovanje u Srednjoj muzičkoj školi.

"Učenici su paralelno pohađali osnovnu i Muzičku školu što je veoma zahtijevno. Bilo je teških trenutaka, ali se nadam da će pamtiti ovu školu. Najvažnije je da će i dalje da ostanu sa instrumentima i da će svirati ono što oni vole i ono što smatraju da će ih činiti srećnijim i ispunjavati njihov život", poručila je Babićeva.

Đak generacije Teodora Kovačević je rekla da je šestogodišnje školovanje brzo prošlo.

muzicka skola mali maturanti (1).jpg

"Planiram i dalje da nastavim školovanje u Muzičkoj školi i paralelno da upišem i Gimnaziju. Muzika mi mnogo znači i možda ću se baviti u budućnosti muzikom. Muzika je za proteklih šest godina ostavila dubok utisak na mene i mnogo volim da sviram, a ljudi u Muzičkoj školi me podstiču da nastavim dalje", objasnila je Teodora.