Srdjan pejanovic.jpg

Trebinjac Srđan Pejanović je na "Street Lifting" državnom kupu Srbije "DvaLifta" koje je održano u Novom Sadu osvojio šest medalja - tri zlatne, srebrnu i dvije bronzane.

Street Lifting je disciplina koja spaja Street Workout i Power lifting ili jednostavnijim rječnikom – to je spoj uličnog vježbanja sa teretanom. Cilj u ovoj disciplini je podizanje što veće kilaže na četiri discipline: zgib, apsolutni zgib, propadanje i čučanj. Zbir maksimalne kilaže na te četiri discipline predstavlja "total".

Pejanović je kao i većina drugih, prvo počeo da trenira Street Workout 2015. godine.

Za Street Workout i sve srodne discipline sam saznao preko "Jutjuba". Gledao sam video snimke od grupe 'Bar Brothers', koja je inspiracija mnogim i oni su vjerovatno pioniri u ovoj disciplini. Malo po malo sam napredovao i preko tih vježbi napravio dobru podlogu za Street Lifting, kojim sam počeo da se bavim tek prije pola godine, jer je relativno nov sport", objasnio je Pejanović.

Prema njegovim riječima, takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, a takmičenje otvaraju osobe sa invaliditetom i sav prilog ide u humanitarne svrhe.

Ovo je prvo takmičenje Srđana Pejanovića i prezadovoljan je sa svojim rezultatima koje je ostvario u Novom Sadu.

"Cilj mi je bio da testiram svoje granice i da vidim gdje se nalazim u odnosu na ostale takmičare, s obzirom na to da nikad nisam imao priliku da se odmjerim u ovoj disciplini. Želio sam sebi i drugima da dokažem jednu tezu u vezi sa ishranom i zdravim životom jer se već nekoliko godina isključivo hranim namirnicama biljnog porijekla i ne jedem meso. Mislim da sam svojim uspjehom razbio mit da ljudi moraju jesti isključivo meso i jaja da bi bili jaki, a to sada mogu da potkrijepim i medaljama koje sam osvojio u konkurenciji kolega koji svoju ishranu baziraju na velikim količinama mesa", istakao je Pejanović.

Nekoliko dana nakon takmičenja kod Pejanovića su se slegli utisci i on kaže da je takmičenje prošlo u najboljem redu jer su organizatori uložili mnogo truda i želje da ono bude na visokom nivou.

"Bio sam okružen ljudima koji su puni entuzijazma, pozitivne energije i pritom promovišu prave vrijednosti. Ovim putem zahvaljujem se na velikodušnom dočeku i nezaboravnom druženju, a posebno Jovanu Mastiloviću koji je glavni sudija, voditelj i predsjednik Street Lifting saveza Srbije", poručio je Pejanović.

Pejanović je student četvrte godine Grafičkog inženjerstva i dizajna i frilenser je iz ove oblasti.

Na takmičenju je bilo preko 70 učesnika iz Srbije i BiH.